Kuntavaalit 2017

Olen kuntavaaleissa vihreiden ehdokas nro 669 Helsingissä.

Helsinki on upea kaupunki. Haluan olla mukana tekemässä siitä vielä viihtyisämpää, toimivampaa ja hauskempaa. Arvostan urbaania elämää: kävelykatuja, kirjastoja ja raitiovaunuja, mutta myös luontoa, puistoja ja liikuntapaikkoja.

Helsingin kasvu on iso mahdollisuus. Pääkaupunkina Helsinki kilpailee lähialueen muiden suurten kaupunkien kanssa. Helsingin menestys ei ole pois muulta Suomelta, päinvastoin. Ilman menestyvää ja vahvaa pääkaupunkia koko Suomi häviää. Helsingin pitää olla avoin ja kansainvälinen.

Kaupunki vastaa pääosasta julkisia palveluja, ainakin sote-uudistukseen saakka. Mitä tehokkaammin kaupunki tuottaa palvelunsa, sitä parempaan laatutasoon ylletään. Palveluista leikkaaminen ja veronkorotukset eivät ole ainoat vaihtoehdot, palvelun tuottamisen tapoja voidaan myös tehostaa. Palvelutuotantoa ja organisaatioita pitää uskaltaa reippaasti uudistaa. Kouluruokailun kilpailuttaminen on erinomainen esimerkki tästä. Kustannukset alenivat ja laatu parani, myös kaupungin omassa tuotannossa.

Helsinki on vauras kaupunki. Meillä on varaa investoida opetukseen ja koulujen korjaamiseen. Meillä on varaa investoida uusiin asuinalueisiin, joukkoliikenteeseen, asuntoihin. Investoimalla kaupungin kasvuun investoimme tulevaisuuteen. Mutta koska investointitarpeet ovat suuria, kaupungin talous täytyy pitää tasapainossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *